توجه داشته باشید این آموزش با آخرین نسخه های jdk 14 و sdk (build-tools :30.0.1) و android studio 4.0.1 تست و به روز رسانی شده است. با مطالعه دقیق آموزش های جلسه اول ، دوم و سوم ، اندروید استودیو را نصب کنید

نصب SDK 

بعد از نصب جاوا و شناساندن آن به سیستم عامل در جلسه قبل حالا نوبت به نصب SDK می رسد. در واقع ما برای نصب اندروید استودیو دو راه داریم یکی دانلود نسخه Bundle و دیگری نسخه IDE. با دانلود و نصب نسخه Bundle ، به صورت خودکار نصب SDK هم انجام می شود. ولی با نصب نسخه IDE نیاز دارید که SDK هم جداگانه نصب کنید. ما برای نصب از نسخه Bundle استفاده نمی کنیم بنابراین لازم است که SDK را جداگانه نصب کنیم.

SDK چیست؟

مخفف  Software Development Kit شامل ابزار و API  های مورد نیازِ اندروید می باشد. برای مثال اگر بخواهیم یک اپ بنویسیم که روی اندروید 5 نصب شود لازم است که از طریق SDK Tools نسخه API متناسب با اندروید 5 یعنی API 21 را دانلود و نصب کنید.

API چیست؟

مخفف Application Programming Interface به معنای رابط کاربردی برنامه نویسی می باشد و یکی از ابزارهای مهم موجود در پوشه SDK می باشد که به عنوان رابط عمل می کند. مثلا شما می خواهید یک اپ تولید کنید که در آن از قابلیت Bluetooth گوشی استفاده کند . برای برقراری ارتباط بین اپ و Bluetooth گوشی نیاز به API داریم. API ای که این قابلیت را پشتیبانی کند.

نسخه های API

 روز به روز که نسخه های اندروید آپدیت می شود امکانات جدیدی برای ساخت اپ در دسترس برنامه نویسان قرار می گیرد. ما برنامه نویسان به جای اشاره به نسخه پلتفرم (مثلا اندروید 2) از سطح API (اندروید API سطح 8) استفاده می کنیم. با نصب هر نسخه از API تمام امکانات نسخه های قبل خودش را پشتیبانی می کند.

نکته: اگر اپی تولید کنید که مثلا از نسخه API سطح 21 استفاده کند روی گوشی های اندروید نسخه 5 به بالا قابل نصب می باشد.

نکته: به دلیل تحریم ایران، برای دانلود SDK از سایت اصلی نیاز به استفاده از IP غیر ایرانی دارید.

شروع کار با SDK 

گام 1) ابتدا  SDK مورد نیازتون رو دانلود  کنید:

  دانلود SDK 30.0.1  

  نکته: حواستون باشه که در آموزش از Android.SDK.Release استفاده کردیم.

به دلیل خطاهای پی در پی ای که از سمت شما کاربران در دیدگاه ها  مشاهده می شد تصمیم بر این گرفتیم که پوشه کامل SDK را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

این پوشه تقریبا 1.5 گیگا بایت می باشد و تمام پوشه های لازم برای نصب اندروید استودیو را شامل می شود لطفا این فایل را دانلود و اکسترکت کنید و در کنار فایل های نصبی دیگر خود قرار دهید تا در جلسه بعد مسیر این پوشه را به اندروید استودیو معرفی کنیم.

تا جلسه بعد و نصب محیط اندروید استودیو شما را به خدا می سپاریم.

مدرس: مهندس مهدی نیکخواه

به این مقاله چند تا ستاره میدی؟
[تعداد رای: 205 امتیاز: 3.9]